Felsefe Kitapları

Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly PDF indir

Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly, pdf kitap bölümümüzde 2008 senesinde kaleme alınan Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly kitabını sizlerle paylaştık. Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly kitabının detayları..

Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly – Özeti

Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly

Felsefenin Öyküsü -1 Yunan ve Ortaçağ Felsefesi – Frank Thilly

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
2008
Eklenme: Haziran 16th, 2019
Dil: Türkiye
Sayfa: 389
Yazar: Frank Thilly
857

Bunun temel nedenlerinden biri onun felsefe tarihi konusuna yaklaşımının, nesnel bur tutum içinde gerçekleşmesidir. O, tarihsel gelişim hususunda dogmatik yorumlamalardan uzak durmuştur.

Thilly, felsefecilere kendilerini anlatmaları için 8 olanak tanımıştır ve onun bir dizge olarak oluşturduğu bilgiler şimdiye dek minimum eleştiri alan çalışmalar olmuştur.

Kitabın önemli bir özelliği, düşünürlerin, felsefe akımları içindeki yerlerinin önem oranlarına uygun olarak sunulmasıdır.

Önsöz den Kısa Kısa

Felsefe profesörü Frank Thilly’nin ‘Felsefenin Öyküsü’ kitabı yayına girdiği tarihten bu yana, başvuru kaynağı ve metin olarak azalmayan popülerliğini sürdürmektedir.

Profesör Thilly’nin çalışmaları, çıkış noktası, kapsamı ve izlenen belirli nitelikler yönünden geçerliliğini sürdüriyor. Bunun temel nedenlerinden biri onun felsefe tarihi konusuna yaklaşımının, nesnel ve tarafsız bir tutum içinde gerçekleşmesidir.

Sempati duyduğu tarihsel kuramların sunumunda da tarafsızlığını korumuştur. Profesör Thilly’nin idealizmi, Hegel’in dogmatik idealizminden fazla, Kant’ın eleştirel idealizmine yalandır. O, içedönük bir deneyim anlayışını tercih etmektedir.

Onun idealizmi dış dünyayı inkar eden veya dış dünyayı yalnızca bir görünüme indirgeyen öznel tutumdan uzaktır. Ussallığı ile deneyimin veya doğanın, ussal bir yapısı olduğu ve buna ilişkin olarak insanoğlunun ussal arılığının bir oluşumu olduğu hususunda diretmektedir.

O, Kartezyen (Descartes ve onun kuramlarına ait) dogmatizmin yaradılışta var olduğu düşünülen, kendi kendinin ispatı olan doğruların değil, daha çok temel matematiksel doğrulan göz önünde bulunduran ve anlaşılabilir bir dünyanın zorunlu olarak var olduğu düşünülen bilim ve felsefe fikirlerinin altını çizmektedir.

Bir önceki yazımız olan Günahın Üç Rengi – Gülseren Budayıcıoğlu başlıklı kitabımızda Günahın Üç Rengi ekitap indir, Günahın Üç Rengi ekitap oku ve Günahın Üç Rengi pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Related Articles

Back to top button