Biyografi Kitapları

Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler PDF indir

Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler, pdf kitap bölümümüzde 1999 senesinde kaleme alınan Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler kitabını sizlerle paylaştık. Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler kitabının detayları..

Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler – Özeti

Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler

Türkiye’de Sosyal Demokrasi / Particilik, Hemşehrilik, Alevilik – Harald Schuler

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
1999
Eklenme: Ağustos 14th, 2019
Dil: Türkçe
Sayfa: 346
Yazar: Harald Schuler
1.394

Türkiye’de sosyal demokrasinin, ideolojilere, metinlere, söylevlere bakarak tam anlaşılamayacak bir pratik cephesi olduğu bilinir.

Harald Schüler’in ayrıntılı incelemesi, “yaşayan sosyal demokrasi”ye bir ışık tutuyor.

Kitap şu sorular etrafında örülmüş:

Türk sosyal demokrasisinde particilik nasıl işliyor,

üyeler parti faaliyetinden ne anlıyorlar?

Parti büyük şehirlerdeki göçmen grupları, hemşehri şebekeleri yönünden nasıl bir işlev görülür;

ne ölçüde bu ilişki ağları aracılığıyla belirlenir?

Alevi topluluklarının Türk sosyal demokrasisine destekleri, seçim sonuçları düzeyinde somut olarak nasıl gösterilebilir?

Yazar, Türkiye’nin yakın zamanında, sosyal demokrasinin yükselişe geçtiği 1990’ların başında SHP’nin İstanbul İl örgütünün üye yapısını mercek altına alıyor…

Giriş den Kısa

Türkiye’de, partilerin ve meclisin bi hayli zengin bir geleneği bulun­maktadır.

Bu kuramların temsilcileri, bu geleneğin, ülkenin coğrafi konumundaki rolündeki etkisinden kıvançla söz ederler. 1990 yılın­daki seçmenlerin beşte dördü “sonra doğanlar”dandır ve devrimlerin ve çağdaşlaşmanın temellerinin atıldığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimi altındaki tek parti dönemini yaşamamışlardır.

Çok partili sisteme geçişten sonra (1946), partilerin faaliyetleri ordu aracılığıyla üç kez askıya alınmış ve değişik bir çizgiye yönlendirilmişlerdir. Söz konusu üç müdahalenin dışında yakın günlerde HEP-DEP-HADEP ve RP-FP’ye dayatılan isim ve şekil değişikliklerini saymıyoruz. 24 Aralık 1995 tarihinde ilk kez oy kullananlar, 12 Eylül Askeri Müdahalesi’ni hatırlamayacaklardır.

Dolayısıyla gelecek genel seçimlerde,seçmenlerin önemli bir oranı parti kavramından ilk etapta, bu araştırma kapsamı içinde olan örgütleri anlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan Nutuk – Mustafa Kemal Atatürk başlıklı kitabımızda Nutuk Mustafa Kemal Atatürk ekitap indir, Nutuk Mustafa Kemal Atatürk ekitap oku ve Nutuk Mustafa Kemal Atatürk pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Related Articles

Back to top button