Her Şey Seninle Başlar Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın- Mümin Sekman PDF indir
Her Şey Seninle Başlar Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın- Mümin Sekman, pdf kitap bölümümüzde Nisan 2013 senesinde kaleme alınan Her Şey Seninle Başlar Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın- Mümin Sekman kitabını sizlerle paylaştık. Her Şey Seninle Başlar Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın- Mümin Sekman kitabının detayları..
Her Şey Seninle Başlar Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın- Mümin Sekman – Özeti
Her Şey Seninle Başlar Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın- Mümin Sekman
Çaresizlik öğrenilmiştir.
Başarılı olmak da öğrenilebilir.
Sende sandığından fazlası var!
Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.
Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.
Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.
Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!
Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.
Zirvede her zaman bir insana daha yer var.
Her şey seninle başlar!
Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.
Hayatta ya tozu dumana katarsın,
Ya da tozu dumanı yutarsın.
Seçim senin!
Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın!
Kişisel gelişim kitaplarından bir diğeri olan olan Her şey Seninle Başlar, yaşamı yeniden şekillendirme aracı olarak, kendi ayakları üzerinde durmak, kendi kanatları ile uçmak, bir başkasına bağımlı olmadan yaşamak isteyenler için yazılmış bir kılavuz kitap niteliğindedir. Aynı zamanda felsefe ve tekniği ile bir başarı ideolojisini savunmaktadır.
Kitabın sekiz yıl arayla iki kez yazılmış olması, kendini geliştiren bir gelişim kitabının olduğu ispatıdır da. Biraz daha farklı olarak dünya çapından örneklerle insanlığın ortak başarı mirasına daha fazla yer vererek, kitabın evrensel başarı kültürüne katkıda bulunmasını sağlamıştır.
Ömrümüzün okul yaşamı ve hayat okulu şeklinde ayrılan dönemlerimizde, daha çok hayat bölümünde zorlandığımız aşikâr. Birçoğumuz başarmak için var olsakta çok azının başarabildiği de aşikâr. Nedenleriyle, niçinleri ile nasıl olurları ile Mümin Sekman bilgi ve metotlarıni sunmaya sürdürmekte.
Her Şey Seninle Başlar kitabı ile verdiği mesaj nettir: Başarısızlık öğrenilmiştir. Başarılı olmakta öğrenilebilinir. Uzmanımız, yeni bir hayat için yeni bir aklın gerektiğini vurgularken daha çok hikaye ve örneklemelerle düşünme yetisini daha fazla kullanmaya iter.
Bu kitapta sürekli olarak ataletten söz eder. Atalet, eylemsizlik hali demektir. Bir insan bir işi nasıl yapması gerektiğini biliyor, niçin yapması gerektiğini biliyor, nasıl yapabileceğin biliyor, yapmazsa neler kaybedeceğini, yaparsa neler kazanacağını biliyor ama yine de yapmıyor. İşte bunu psikolojik atalet olarak tanımlayıp bunun nedenlerine değinmektedir.
Kaybetmeyi nasıl öğreniyoruzu yapılan bilimsel araştırmalarla anlatır. Kaybetmeyi neden kabulleniyoruz? İstemediğimiz şeylere neden katlanıyoruz? Hepsinin neden ve yollarına değinmektedir.
Çoğumuzun bu gibi durumlarda vereceği yanıt aynıdır: Çaresizim! İşte bu durumda da sahte ve gerçek çaresizliğe değinir. Öğrenilmiş çaresizlik, algılanan çaresizlik gibi sınıflandırarak bunlarında çözüm yoluna iletir. Bu hususta yol aldırmak için de ‘’hiçbir şeyiniz yoksa önünüzdeki önüne geçerde çoksa, zekânız tek sermayenizdir!’’ diyerek yolu açar.
Başarı ve mutluluğun anlamı nedir ve aralarındaki ilişki nasıldır konusuna kendi izlediği metotlarla açıklamalar getirir. Hem mutlu hem başarılı olabilenler ile ilgili saptadığı gözlemlerle ciddi tüyolar verir. Başarılı olup mutluluğu esik olanları, mutluluğu olup başarısız olanları, ne mutluluğa ne başarıya sahip olamayanlara da ayrı ayrı değinir.
Bir kişisel başarı grafiği ile yükseliş ve düşüşleri nasıl görselleştirebileceğimizi, kendi yaşamından yola çıkararak sunar. Hayatta arada bir daha yükseğe çıkmak için, bir süre aşağı inmek gerektiğini söylerken aynı durumları kendisinin yaşadığını da anlatır. Aslını söylemek gerekirse yazarımız her daim cesaretin ne kadar önemli bir faktör olduğunu, kararlılığın, azmin gerekli olduğunu vurgular.
Günümüzde ki ve dünya çapında ki en yaygın insan türüne de dikkat çeker. Çoğunluğunun mış gibi görünmeyi seçtiğini, şöyle ki; akıllıymış, zenginmiş, başarılıymış, mutluymuş gibi görünmeye çalıştığını söyler. İnsanların büyük kısmının aslında içten içe farkında olduklarının ama özgüvenlerinin kırık olduğunu, öyleymiş gibi gözükmeye çalıştığını dile getirir. Zaten hepimizce buna katılmamak olabilecek değil. Çok uzakta değil her birimizin kullandığı sosyal hesaplarda en yakın tanıdıklarımızın bile ne kadar mış gibi davrandıklarını görebilirken, kendini dakikalarca türlü başarılarla öven birinin daha ilk soruda kaybettiği yarışma programlarını görürken aslında hiçbir şeyin öyle olmadığının bizler de farkındayız. İşte uzman yazarımız bunun için ısrarla der ki: ‘’Başarılı insan taklidi yapma, başarılı ol! İyi görünmeye çalışma, gerçekten iyi ol!’’
bölümünde tereddütleri olan, tam anlamıyla doğru bir yol bulamayan kesim için elinden geleni kalemine aktaran bir kitapla neden olmasın!
Her Şey Seninle Başlar kitabının başında değindiği gibi sonuna doğru yine atalete uzunca yer verilmiştir. Çünkü incelemelerina göre en büyük etkenin bu olduğuna inanmaktadır yazar. Zaten kitabı alıp okuduğunuzda her kesin bir yerinde mutlaka kendinden bir şeylerle karşılaşmaması olabilecek değildir. Sonuçta herkesin bir amacı var ama bu amaca rağmen harekete geçilmiyorsa, geçse de sonunu getiremiyorsa veya bunun için çok yavaş hareket ediyorsa bunun nedeninin atalet halinde yaşamak olduğunu savunmaktadır. Bazılarının yaşamının belirli bir anında bazılarınınsa her boyutta ataletli olduğunu örneklerle açıklarken atalet tipinin de önemine değinir. Yani bedensel olarak mı yoksa beyinsel olarak mı daha çok atalet yatkınlığı mevcuttur, bunu da okura yönelttiği sorularla keşfe yönlendirir.
(Tanıtım Bülteninden)
Bir önceki yazımız olan Ermiş – Halil Cibran başlıklı kitabımızda ermiş halil cibran özet, ermiş halil cibran pdf ve ermiş halil cibran kelimeleri ile ilgili bilgiler verilmektedir.