Sultanın Silahları (1520-1566) Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları Pdf indir
Sultanın Silahları (1520-1566)
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 416 sayfadan oluşan Sultanın Silahları (1520-1566)
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Dr. Erdem Saka tarafından kaleme alınan Sultanın Silahları (1520-1566)
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 15.5 x 23.5 cm ebatındadır. Sultanın Silahları (1520-1566)
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları kitabını 9786057140340 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Sultanın Silahları (1520-1566)
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları pdf oku indir.
Sultanın Silahları (1520-1566)
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Osmanlı Silahları pdf indir
Osmanlı silahları bi hayli kaliteli olup bunların üretim aşamalarına dair mühim bilgiler verilmeye çalışılan bu eserde, silahların cazip diplomatik armağanler ve Osmanlılar’ın ihtişamını gösteren sembolik eşyalar olduğu ortaya konmuştur. Üstelik silahlar yalnızca sivil ve askerî konumda bulunan idareciler tarafından benimsenen eşyalar değildi; bunun bunun yanında Osmanlı gündelik yaşamının da bir parçasıydı. Kanun ve yasaklar dışında kullanılabilen silahlar Osmanlı halkı tarafından süs ve gösteriş için bir aksesuar olarak da taşınmaktaydı. Ok ve yay gibi silahlar ise spor amaçlı kullanılan ve toplumun bir çok katmanı tarafından rağbet gören spor araçlarıydı. İmparatorluğun bir çok kentinde bulunan ok meydanları müsabaka için gelen kemankeş ve seyirciler ile dolmaktaydı. Sivillerin yarış için kullandıkları ok ve yayı askerler harp, harp oyunları ve kutlamalar için kullanmaktaydı. Tabii harp oyunları, bayramlar, düğün ve sünnet merasimlerinde kılıç, kalkan, cirit ve mızrak gibi silahlar da kullanılmaktaydı. Tüfek ve toplarla selam ve kutlama atışları yapıldığı da bilinmektedir. Bunun yanı sıra tüfek gibi ateşli silahlar kaçak yollardan yapılmakta ve kullanılmaktaydı. Hatta Avrupalı ve Safevî tüccar, casuslar tarafından bile temin edilmeye çalışılmaktaydı. Osmanlılar ise Avrupa ülkelerinden bakır, çelik ve kalay gibi ham maddelerin yanında hançer ve bıçak gibi mamul maddeler elde etmekteydi. Avrupa’da öğrendikleri ateşli silah yapım ve kullanım bilgisini de ilave edelim. Çeşitli sorunsallara yanıt aranan bu eserde; silahların savaş unsuru olarak farklı yönlerden değerlendirilmesinin yanında Osmanlı toplumunun sosyal yaşamındaki rolüne de nüfuz edilmektedir.