Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 Pdf indir
Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde TÜRKÇE sayfadan oluşan Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 kitabı 336 olarak çıkarılmıştır. Willermus Tyrensis tarafından kaleme alınan Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 isimli kitap 9786057635211 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatındadır. Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 kitabını 05.08.2019 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 pdf oku indir.
Haçlılar Türkler Karşısında Willermus Tyrensis’in Haçlı Kroniği 3 pdf indir
HAÇLILAR VE TÜRKLER KARŞI KARŞIYA…
Haçlıların 1143-1163 senelerı arasında Türklerle, özellikle Musul Atabegi İmâdeddîn Zengî, oğlu Nureddin Mahmûd Zengî, Türkiye Selçuklu Sultanı Mesûd ve II. Kılıçarslan ile olan ilişkileri nasıldı? Kudüs Kralı III. Balduin ile Nureddin Mahmûd Zengî’nin hükümdârlık dönemlerindeki en mühim olaylar nelerdi? Haçlıların Müslümanlarla olan siyasi ilişkileri nasıl gelişti? Haçlıların Ortadoğu’da sıra sıra çökmesine neden olan gelişmeler neydi?
Kudüs Kralı Amalrich’in 1167’den 1174’teki ölümüne kadar sâdık bir hizmetkârı olan Willermus Tyrensis, 1168 yılı dhadiselerinda Bizans İmparatoru Manuel Komnenos ile başarılı bir görüşme gerçekleştirmiş, 1170 senesinde Kral Amalrich onu oğlu Balduin’in eğitmenliğine atamış, 1174-1185 tarihleri arasında hem kraliyet diplomasisinde hem de kilise çevrelerinde etkin bir rol oynamıştır. Bu faaliyet dönemleri, Ortadoğu’daki en kritik zamanlara tanık olmasına imkân sağlamıştır.
Elinizdeki kronik, bu sürede bi hayli mühim meseleleri aktarmasıyla birinci derece kaynak niteliğindedir. Bu nedenle eserin 1143- 1184 tarihleri arası hususi bir özen arz etmektedir. Bu tarihler arasında II. Haçlı Seferi’nin düzenlenmesi ve Selahaddin’in yükselişi ile birlikte Eyyûbî Devleti’nin kuruluşu çok mühim tarihi gelişmelerdir. Willermus’un son bölümde yazdıklarından Haçlıların, Ortadoğu’da git gide çökmekte olduklarını fark ettiği anlaşılıyor. Çünkü bu süredeki Kudüs Kralı IV. Balduin, krallığı idare edemeyecek kadar hastalıklı ve zayıftı. Willermus, Ortadoğu’daki Haçlı topraklarının onlardan geri alınacağını âdeta önceden sezmişti.
Haçlılar Türkler Karşısında, Ortadoğu topraklarında hâkimiyetin el değiştirdiği en kritik döneme ışık tutan bir kılavuz…