Tarih Kitapları

Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) Pdf indir

Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 3416 sayfadan oluşan Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Kazım Karabekir tarafından kaleme alınan Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 21 cm ebatındadır. Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) kitabını 9786055417451 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) pdf oku indir.

Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) pdf indir

BU KİTAPLAR OKUNMADAN
YAKIN TARİH DOĞRU BİLİNEMEZ!..
 
1. KİTAP
PAŞALARIN KAVGASI
“İnkılap Hareketlerimiz”

Elinizdeki bu kitapta Türk yakın tarihinin en çapraşık dönemi Karabekir Paşa’nın kalemiyle ele alınıyor.
Resmi tarihe yer yer ters düşen bu anılar yakın tarihimizin iyi bilinmesi için büyük kazançtır.
Tarihin hafızası hiç bir zaman unutkanlıkları bağışlamamıştır.
Bu kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman yakın tarih tablosunun son çizgisinin çizilmiş olduğunu göreceksiniz.
 
2. KİTAP
İSTİKLAL HARBİMİZİN ESASLARI
“Paşa’nın Yakılan Kitabı”

Kazım Karabekir Paşa’nın ‘İstiklal Harbimizin Esasları’ isimli eseri ile alakalı Paşa’nın damadı Prof. Faruk Özerengin şunları anlatıyor…
“1933 senesinde, bir gazetede İstiklal Harbi öncülerini hedef alan ve milli mücadele tarihini okuyucuya yanlış anlatan yayınlar üzerine Paşa hakikatları ortaya koymak için gazeteye bazı belgeler göndermişti.
Bunlardan bir kısmı yayınlandı. Daha sonra bazı nedenlerle bu yayın durdurularak yalan yanlış, yayınlar neşredilmeye devam edildi.
Bunun üzerine Paşa, İstiklal Harbi’nin Esaslarını konu alan bu özet kitabı hazırlayarak matbaaya verdi. Akabinde matbaa polis tarafından basılarak, basılmış olan 3000 adet kitap formaları toplatıldı ve kireç ocaklarında yakıldı.”
İşte şuan elinizde tuttuğunuz bu eser, Paşa’nın yakılan kitabıdır.
 
3. KİTAP
PAŞALARIN HESAPLAŞMASI
“İstiklal Harbine Neden Girdik, Nasıl Girdik, Nasıl İdare Ettik?”

Kazım Karabekir Paşa diyor ki, “İstiklal Savaşı’nı yapmak düşüncesini ilk önce ortaya koyan bendim.
Bunun siyasi ve askeri planlarını yapan da bendim. İlk önce, 29.11.1918 tarihinde İstanbul Zeyrek’te, Süleymaniye Camisi’ne bakan ağabeyimin evinin bahçesinde, bu meseleyi İsmet Bey’e (İnönü) açtım ve uzun uzun tartıştık.
Birlikte Osmanlı Kabinesi’ne girmek düşüncesinde olan Mustafa Kemal Paşa’veya (Atatürk) 11.01.1919 tarihinde, doğuya hareketim sırasında, Şişli’deki evinde İstiklal Savaşı yapmak gereğini ve planımı bildirerek Anadolu’ya gelmesini teklif ettim.
Onunla da uzun tartışmalar yaptık.”
Bu mühim konular halen yayınlanmadı…
Belgeleri ile birlikte ilk defa bütün bu gerçekler bu kitapla gün yüzüne çıkıyor.
 
4. KİTAP
BİR DÜELLO BİR SUİKAST
“Her Şeyi Ben Yaptım Yanlışı”

1933 senesinin Mayıs ayında, o zamanki Milliyet Gazetesi’nde, “Millici” imzası ile İstiklal Harbi ile alakalı bir yazı serisi yayımlanmaya başlar. Gün geçtikçe, bu yazılarda İstiklal Harbi komutanlarının hizmetlerinin küçültülmeye çalışıldığı göze çarpar.
Nihayet bir gün “Davaya Sadakat Böyle mi Olur?” başlıklı yazı ile Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın Kurtuluş Savaşı’na taraftar olmadığı anlatılmaya çalışılır. Hakikatin tam tersi olan bu kasıtlı yazıların düzeltilmesi için, Karabekir Paşa gazeteye bir mektup gönderir. Lakin gazete iddialarını daha da şiddetlendirir ve tarihi hakikatleri değiştirmeye çalışarak yazılarına devam edince, Karabekir Paşa hatanın düzeltilmesi için bazı belgeleri yollamaya başlar; gazete bunlara yanıt vermeye çalışır. Lakin sonunda belgelerin açıklamaları karşısında, kasten yapılan hatayı düzeltmektense, Paşa’nın gönderdiği son belgeyi ve cevabı yayınlamaz.
Bunun üzerine Paşa, “İstiklal Harbimizin Esasları” adı ile bir araya getirdiği bir kitabı Sinan Matbaası’nda bastırmaya başlar, fakat son iki forma daha baskıya verilmeden matbaa polis tarafından aranır, bütün kitaplar toplanır ve o gece Yeşilköy yolundaki bir kireç ocağında yakılır. Bununla da kalmaz, hemen ardından 4 Haziran 1933’te sabaha karşı saat dörtte Erenköy’deki köşk de aranır ve 96 adet dosya alınarak götürülür.
Bu kitapta Paşa, gazete ile olan münakaşaları, baskın gecesindeki ve sonraki hadiseleri, kendisine yapılmak istenen suikasti ifade etmektedir.
 
5. KİTAP
KÜRT MESELESİ
“İki Halkı Çarpıştıran Haindir”

Kazım Karabekir Paşa, Kürt meselesi için şöyle diyor:
‘Bizi parçalayarak yutmak isteyen dış kuvvetler, kürtlük akımını da öteden beri yayıyorlardı.
Düşmanlarımız büyük Ermenistan’ı kurmaya çalışıyor. Buralarda ise en ziyade Kürt kardeşlerimiz oturmaktadırlar.
Kürt istiklali diye çalışanlar düşmanlarımızdır. Maksatları Kürtleri bizden ayırdıktan sonra Ermenistan yapmaktır. Kürtleri mahvedeceklerdir.
Bunun için Türk ve Kürt kardeşler bu felakete meydan vermeyiniz.
Kürtlük istiklaline matuf fakat muvaffakiyetini kolaylaştırmak için işe dini mahiyet verilmişti.
Bütün İstiklal Harbi boyunca sükunetini temin ettiğim Kürtlük feci bir sona gidiyordu.’
Paşa’nın isyanlarla alakalı görüşleri, Kürtler ile ilgiliki düşünceleri, Kürt aşiretleri ve önderleri ile ilgiliki gizli raporlar, Paşa’nın CHP’deki Kürtler ile alakalı mücadeleleri bu kitap ile gün yüzüne çıkıyor.
 
6. KİTAP
HAYATIM
 
Kazım Karabekir Paşa’nın eserleri, her ne kadar kendi anıları olsa da yazılış ve hazırlanış şekliyle Paşa’nın hadiselerin içinde bulunması ve tarihi bir misyonu olması münasebetiyle eserleri birer tarih hazinesidir.
Dün okunuyordu, bugün de okunuyor, yarın da okunacak. Cumhuriyet tarihimizin kuruluş senelerını bilmek isteyenler hiç bir zaman bu eserleri ellerinden bırakamayacaklar.
Karabekir Paşa’nın şuan elinizde tuttuğunuz bu eseri bütün eserlerinin öncesi, yani Paşa’nın çocukluk zamanından başlayıp, gençlik dönemiyle devam eden, İttihat ve Terakki Cemiyeti isimli eserine gelene kadar ki dönemi anlattığı bölümüdür.
Bir tarihin başlangıcını, bir büyük insanın doğuşunu, eserlerinden istaçıkladığiniz Kazım Karabekir Paşa’nın çocukluk ve gençliğini ‘Hayatım’ da okuyacaksınız.
Karabekir Paşa şunları söylemektedir;
“Herkesin yaşamı, müthiş bir tarih parçasıdır. Hele çocukların ibret alacağı güzel bir kitaptır. Şahsının özenine göre böyle bir kitap bütün vatan evlatlarının da istifade edebileceği hakiki bir rehber olabilir. Ne idik, ne olduk? Mutlaka bilinmelidir.”
 
7. KİTAP
İTTİHAT VE TERAKKİ CAMİYETİ
“1896-1909”
 
Osmanlı İmparatorluğu’nun çözülüşünün son senelerı ve İttihat ve Terakki Cemiyetinin doğuşu, teşkilatlanması, padişaha yapılan suikast girişimi…
Balkanlardaki karışıklıklar, isyanlar, çete ve komitecilerle mücadeleler, çarpışmalar…
Abdülhamit’i devirerek istibdat idaresini kaldırmak ve meşrutiyeti ilan etmek gayesiyle kurulan, sonradan adını İttihat ve Terakki olarak değiştiren gizli Osmanlı Hürriyet Cemiyeti’nin kuruluşu, Selanik, Manastır ve etrafında teşkilatlanması, gizli tahlif merasimleri…
Karabekir Paşa İttihat Terakki Cemiyeti için şunları söylemektedir;
“İttihat ve Terakki Cemiyeti, tarihimizin her zaman için iftihar edeceği bir teşekküldü.
Onu sarsan, solduran; kendi tarihi adıyla İttihat ve Terakki, fırkacılık yaşamına atılması ve kendi kendini aşındırması olmuştur.
Cemiyetin bir uzvu sıfatıyla, onun bu vaziyete düşmemesi için, ben fazla uğraştım; fakat cemiyetin bünyesine yapışan tufeyliler, hazıra konmak için o eski feragat sahibi başları, nabız tutmak sanatıyla hırs ve istibdat çukuruna sürüklediler.”
Kazım Karabekir Paşa’nın kaleminden İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin kuruluş evresi ve faaliyetleri…
 
8. KİTAP
ERMENİLERİN YAPTIĞI SOYKIRIM
“1917-1920 Arasında Erzincan’dan Erivan’a Ermeni Mezalimi”
 
Sinsi ve acımasız metotlarla, dünyanın tüm zenginliklerine hakim olma arzusundaki egemen güçlerin tehdit ve baskıları altındayız. Yüzyılımıza damgasını vuran bu Yeni Dünya Düzeni’nde, Türkiye’nin oldukça öneme sahip ülkelerden biri olduğunu bütün dünya biliyor. Peki, bu egemen güçlerin, tarihimizden esinlenerek kendi lehlerine kaşıdıkları ve ruhumuzu kanattıkları yalan-dolanlarını ne kadar ve ne ölçüde dünyaya duyurabilinmekte. Gerçek suçluların katliamlarını tozlu raflardan çıkarıp da neden hala kendimizi bu uydurma suçluluk kompleksinden kurtaramıyoruz.
 
Herkes de biliyor ki, artık tüm dünya ülkelerine zorla kabul ettirilme noktasına gelen bu Ermeni soykırımı iddiaları tamamen yalan. Bu yalan, yalnız egemen güçlerin soğuk işgallerinin bir parçası. Buna en güzel cevabı verecek kişi de; bu ülkeler arası komplonun oyununa gelen, katledildiklerini iddia ettikleri yakın tarihimizde Rusların ve Avrupa’nın itelemesiyle asıl kanlı işgali gerçekleştiren, sözde masum ama senelerca huzur içinde topraklarımızda barındırdığımız bir kısım Ermenilerin bir zamanlar korkulu rüyası olan Kazım Karabekir…
O, bu kitapta belgelerini fotoğraflarıyla konuşturuyor ve diyor ki: “Türkler kesiyor, öldürüyor diye şayialar çıkıyor; ben size beyan ederim ki, bu doğru değildir!”
 
9. KİTAP
MİLLİ MÜCADELE’DE İTTİHAT VE TERAKKİ ERKANI VE ENVER PAŞA
 
Enver Paşa, Harb-i Umumi’den mağlup çıkılması üzerine Berlin’e kaçmak zorunda kalmıştı.
Buradan Rusya’ya geçen Paşa Moskova’da İngiliz emperyalizmine karşı birlikte mücadele etmek için Sovyet devlet adamları ile görüşerek onlardan Anadolu hareketine silah yardımı yapmalarını istedi.
Rusya’nın desteğiyle kurulan İslam İhtilal Cemiyetleri İttihadı adlı cemiyetin başına geçerek Anadolu’da şubeler açmak istedi ve 1920 Eylül’ünde gerçekleşen Doğu Halkları Kongresi’ne katıldı.
Bir ara Berlin’e döndüyse de fazla kalmayarak yine Moskova’ya geldi ve Ankara hükümetinin temsilcisi ile görüşmeler yaptı. Mustafa Kemal Paşa’ya bir mektup yazarak ile ilgiliki söylentileri ve Anadolu hareketinin başına geçeceği iddialarını yalanladı; fakat Yunan saldırısının başlaması ile Anadolu’ya geçme fikriyle Batum’a geldi.
Bütün bu gelişmeler olurken Anadolu’da gözle görülecek bazı faaliyetler belirdi: Trabzon’da Enver Paşa’ya taraftarlığı ile bilinen Yahya Kahya, mahkum ve kaçaklardan oluşan bir tabur meydana getirerek başına buyruk bazı işler yapmaya ve Enver’in yakında zamanda döneceğini açıkça telaffuz etmeye başladı.
Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkanının Milli Mücadeledeki faaliyetlerine dair ilk elden bilgi, belge ve anılar veren eser, İslam İhtilal Cemiyetleri İttihadı Nizamnamesi, Halk Şuralar Fırkası Programı ve Meclis tarafından Kahya Yahya olayını incelemek üzere Bursa mebusu Mustafa Fehmi Efendi başkanlığında oluşturulan tahkik heyetinin raporu gibi çok mühim belgeleri de içermektedir.
 
10. KİTAP
CHP’DEKİ BÜYÜK KAVGA
“Ben Hain Miyim?”
 
Kazım Karabekir Paşa’nın bu eseri de yakın tarihimizde bilinmeyen veya yanlış bilinen bir dönemi gün ışığına çıkarıyor.
Bu eser, CHP grubundaki iç kavgaları, tartışmaları ve Kazım Karabekir’e büyük saldırıları, yaşanan tartışmalı hadiseleri aydınlatıyor.
Ve yine bu kitapta, 1939 ve 1944 senelerı arasında, yani II. Dünya Savaşı’nın başlangıcında ve en ateşli dönemlerinde CHP grubundaki tartışmaları Türkiye’de ilk defa gün ışığına çıkarmaktadır.
Bu eserin iki mühim tarafı var…
Birincisi Türkiye’de ilk defa CHP Grup tartışmaları yayınlanıyor ve grup tartışmalarındaki iç kavgalar ve Karabekir Paşa’ya saldırılar gün yüzüne çıkıyor.
İkincisi ise, II. Dünya Savaşı’na Türkiye neden girmedi, İsmet İnönü faktörü resmi tarihte öğretildiği gibi gerçekten savaşa girilmemesinde mühim miydi sorusuna yanıt veriyor.
Parti grubunda kimler savaşa girme taraftarıydı ve kimler karşıydı. Savaşla alakalı görüşler, ileriye yönelik düşünceler ne derece doğru, ne derece yanlıştı.
Bu eseri okuduktan sonra bu soruların cevabını bulacaksınız.
Hem de gerçek kaynağından…

Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) kitap özeti

Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) pdf oku

Cumhuriyet Tarihi Seti İlk Yıllar (10 Kitap) Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button