Edebiyat Kitapları

Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim Pdf indir

Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları Pdf indir, kitap sever takipçilerimiz için  Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları Kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. İş Bankası Kültür Yayınları aracılığıyla çıkarılan Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları Kitabı 144 Sayfa sayfadan bir araya gelmektedir. 2. Hamur Kağıt baskı ile çıkan Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları kitabı 12.50×20.50 cm‘dir. Kasım 2020 nolu ISBN numarasına sahip Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları kitabının yazarı Ahmet HaşimBize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları PDF indirebilirsiniz. 

Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları (Günümüz Türkçesiyle) Ahmet Haşim İş Bankası Kültür Yayınları Kitabı Pdf indir

Ahmet Haşim’in İkdam gazetesinde çıkan köşe yazılarından seçilen denemelerle Paris seyahati izlenimlerinden bir araya gelen Bize Göre 1928 senesinde yayımlandı. Yalın, açık, akıcı, kimi zaman alaycı bir dille yazılmış olan denemeler ve aynı üslup ayrıntı kısmını taşıyan seyahat izlenimleri yazarın etkili ifadesinin bunun yanında derin gözlem gücünü ve eleştirel bakış açısını da okura yansıtır. Bunun yanında bazı yazılarında dikkati çeken şiirsellik Haşim’in imge yüklü şiirlerin duygulu, kırılgan şairi olduğunu da hatırlatır. Bize Göre her gün defalarca karşılaşılan sıradan ve ufak konuların usta bir yazarın kalemiyle nasıl bütünlüklü bir dünya tablosu oluşturabildiğinin çarpıcı bir örneğidir.

Ahmet Haşim (1887-1933) Bağdat’ta doğan Ahmet Haşim’in çocukluk senelerı babasının görevi sebebiyle Arabistan’ın çeşitli vilayetlerinde geçer. Erken yaşta annesini kaybetmesinin yol açtığu ruhsal sarsıntı o zamandan başlayarak çekingen, içe kapanık ve hayalperest bir kişilik yapısına yol açar. 1895’te babasıyla birlikte İstanbul’a gelir, iyi konuşamadığı Türkçeyi ilk iki yıl Numune-i Terakki Mektebi’nde öğrendikten sonra, 1897’de Galatasaray Sultanisi’ne kaydolur. Giderek edebiyata yönelen Ahmet Haşim, edebiyat hocaları Tevfik Fikret ve Ahmet Hikmet Müftüoğlu’nun da desteğiyle 16 yaşında ilk şiirini yayımlar.

1907’de Galatasaray’dan mezun olur, Reji İdaresi’nde çalışırken Hukuk Mektebi’ne devam eder. 1909’da Fecr-i Ati topluluğunun Servet-i Fünun’da yayımlanan bildirisinde onun da imzası mevcuttur. Uzun sürmeyen bu birlikteliğin ardından siyasi ve edebi gruplaşmaların dışında kalmayı tercih eden şair, kendine özgü bir şiir anlayışı geliştirir. 1921’de yayımlanan Göl Saatleri ve 1926’da yayımlanan Piyale adlı şiir kitaplarıyla döneminin ileri gelen şairleri içinde yer alır. Modern Türk şiirinin kurucularından biri olarak kendinden sonra gelenleri mühim ölçüde etkiler. Şiirlerindeki kapalılık ve güç anlaşılırlığa karşılık düzyazıları gayet yalın, açık, akıcı ve yer yer mizahidir. Ele aldığı birden fazla hususta zamanı aşan evrensel düşünüşüyle Ahmet Haşim’in yazıları günümüzün okuru için de hâlâ ilgi çekicidir. Yazarın seçme eserlerine Türk Edebiyatı Klasikleri Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.

 

Related Articles

Back to top button