İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal Pdf indir
İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları Pdf indir, kitap sever takipçilerimiz için İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları Kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. İş Bankası Kültür Yayınları aracılığıyla çıkarılan İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları Kitabı 164 Sayfa sayfadan bir araya gelmektedir. 2. Hamur Kağıt baskı ile çıkan İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları kitabı 12.50×20.50 cm‘dir. Ocak 2021 nolu ISBN numarasına sahip İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları kitabının yazarı Namık Kemal. İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları PDF indirebilirsiniz.
İntibah (Günümüz Türkçesiyle) Namık Kemal İş Bankası Kültür Yayınları Kitabı Pdf indir
“İnsan vicdanındaki sırları, kalbin en gizli köşelerine ulaşmadıkça bulmak imkânsızdır…” Arka fonunu Osmanlı sosyal yaşamının oluşturduğu İntibah, İstanbul’un Çamlıca ve mesire yerlerinde geçer. Kalburüstü bir ailede, iyi bir eğitim ve terbiyeyle yetişen Ali Bey’in yaşamı Mehpeyker adlı hafifmeşrep bir kadına âşık olmasıyla değişir. Maddi manevi yıkıma sürüklenen bu genç adamın iç dünyasını Namık Kemal, eski edebiyatımızla yeni edebiyat içinde köprü kurarak tahlil ediyor. Edebiyatımızın ilk edebi romanı kabul gören İntibah’ı, Namık Kemal’in bilinmeyen Önsöz’üyle birlikte paylaşmak istedik.
Namık Kemal (1840-1888) Gazeteciliğiyle toplumun fikirlerine yön veren, yazarlığıyla yeni edebiyatın kapılarını açan, mücadelesiyle Meşrutiyet’e ivme kazandıran fikir adamı, yazar ve en bilinen yönüyle vatan şairidir. Onda her şey hürriyet düşüncesi ve vatan sevgisiyle başlar, hemen hemen bütün uğraşları bu ikisi üstüne kurulmuş ve gelişmiştir. Erken yaşta annesini kaybedince çocukluk ve ilk gençliğini büyükbabasıyla ve onun görevi sebebiyle Sofya’dan Kars’a– yurdun çeşitli yerlerinde geçirir. İstanbul’a geldiğinde edebiyat çevrelerinde dikkat çeker ve dönemin ünlü şairleriyle tanışır, özellikle Şinasi’nin fikirlerinden etkilenir. Tasvir-i Efkâr’la başladığı gazetecilik yaşamı Hürriyet, İbret, Diyojen gibi yayınlarda devam eder. Siyasetten hukuka, felsefeden edebiyata birden fazla alanda yazdığı makaleleriyle fikir dünyasına; roman, şiir, tiyatro ve tarihi biyografi türlerindeki eserleriyle yeni edebiyata öncülük eder. İstanbul’dan defalarca uzaklaştırılıp sürgüne gönderilir. Yine de yazmaya; mektuplarıyla, gazete yazılarıyla, eserleriyle çağdaşlarına yol göstermeye ve halkına ulaşmaya devam eder. Yazarın seçme eserlerine Türk Edebiyatı Klasikler Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.