Edebiyat Kitapları

Çocukluğum Maksim Gorki Pdf indir

Çocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları Pdf indir, kitap sever takipçilerimiz için  Çocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları Kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Can Yayınları aracılığıyla çıkarılan Çocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları Kitabı 280 Sayfa sayfadan bir araya gelmektedir. 2. Hamur Kağıt baskı ile çıkan Çocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları kitabı 12.50×19.50 cm‘dir. Haziran 2021 nolu ISBN numarasına sahip Çocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları kitabının yazarı Maksim GorkıÇocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları PDF indirebilirsiniz. 

Çocukluğum Maksim Gorki Can Yayınları Kitabı Pdf indir

Maksim Gorki’nin bu kısa romanı, yaşamının çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemini anlattığı ünlü üçlemesinin birinci kısmını oluşturur. Otobiyografik anlatı türünün en bi hayli beğeni alan emsallarinden birisi olan Çocukluğum, Gorki’nin Rusya’nın orta kesiminde bulunan Nijni şehrinde yaşadığı senelerı anlatır. Bir çocuğun ailesini ve insanları tanıyarak, iyiyle kötü, güzelle çirkin, şiddetle merhamet, sevgiyle nefret gibi değerlerin yaşamda, insan ilişkilerinde iç içe girdiğine tanık olarak geçirdiği bu seneler, bunun yanı sıra, Rusya’da sarsıcı altüst oluşların meydana geldiği, 1905 ve 1917 devrimleriyle ve bütün gürültüsüyle XX. yüzyılın yaklaştığı senelerdır.

Babası öldükten sonra annesi aracılığıyla büyükbabasıyla büyükannesinin yanına bırakılan Aleksey, iki yaşlıın yanında öte yandan büyükannesinden dinî hikâyeler dinler, diğer yandan büyükbabasının ani şiddet patlamalarına tanık olur. Amcaların miras çekişmeleri, doğumlar, evlilikler, müzik eşliğinde dinlenen halk efsaneleri… Bir epik şiir havasıyla geçen günler bunun yanı sıra büyük bir yazarı görülmektedirmaktadır. Gorki’nin olgunluk çağında anlattığı bu çocukluk hikâyesi bunun yanı sıra büyük bir yazarın kendi kendini tanıma çabasıdır.

 

Related Articles

Back to top button