Tarih Kitapları

1968 İsyan, Devrim, Özgürlük Pdf indir

1968 İsyan, Devrim, Özgürlük pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde TÜRKÇE sayfadan oluşan 1968 İsyan, Devrim, Özgürlük kitabı 584 olarak çıkarılmıştır. tarafından kaleme alınan 1968 İsyan, Devrim, Özgürlük isimli kitap 9789753333665 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatındadır. 1968 İsyan, Devrim, Özgürlük kitabını 30.07.2019 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. 1968 İsyan, Devrim, Özgürlük pdf oku indir.

1968 İsyan, Devrim, Özgürlük pdf indir

”1968: İsyan, Devrim, Özgürlükdönemin öğrenci hareketlerinin değişik ülkelerdeki eylemleri göz önünde bulundurarak anlaşılabileceği düşüncesinden yola çıkıyor.Kitapta bulunan makaleler68’in ağırlıklı olarak Türkiye’de yahutnı sıraABD, Batı Almanya, Çekoslovakya gibi farklı ülkelerde nasıl bir eylem dalgası, entelektüel gündem ve etki yarattığına dair bir bakış sunuyor.Bu anlamda kitap 68 momentinin dünya-tarihsel niteliğini popüler kültürden farklı siyasal hareketlere uzanan bir yelpazedeortaya koymaya çalışıyorve dönemin toplumlarının siyaset ve muhalefet tahayyüllerinden kesitler sunuyor.68 üzerine yapılançalışmalarda kendisine yeteri kadar yer bulmayan kadınlar veyeşiller gibi özne ve hareketlerle birlikte toprak işgalleri ve Kürtlerin 68 dönemecinde siyasal mobilizasyonugibi konular da bu kitapta etraflı biçimde inceleniyor.
Elinizdeki kitap, Toplumsal Tarih’in Mayıs 2018’de yayımlanan 68 özel rakamının genişletilmesi ile oluştu. Özel sayıda bulunan makalelerin hepsi, bazıları daha uzun hâlleri ile olmak üzere,bu çalışmada tekrar okurların dikkatine sunuluyor. Bunun yanı sıra Toplumsal Tarih’te yer almayan altı yazıbukitap için yazıya döküldü ve böylelikle 1968’in farklı boyutlarına odaklanan, 22 bölüm ve bir yuvarlak masa toplantısı dökümünden oluşangeniş kapsamlı bir derleme yaşandı.
Katkıda bulunanlar: Alper Akyüz, Ateş Uslu, Axel B. Çorlu, Ayşe Köse Badur, Ayşen Uysal,Begüm Özden Fırat, Bilge Seçkin Çetinkaya, Bülent Somay, Cemil Boyraz, Çimen Günay-Erkol, Demet Lüküslü, Deniz Cenk Demir, Emre Can Dağlıoğlu, Erden Akbulut, Erol Ülker, Esin Paça Cengiz, Fatmagül Berktay, Fethiye Beşir, Hakan Koçak, Kerem Ünüvar, Masis Kürkçügil, Nadire Mater, Ömer Turan, Özgür Ulus Mutlu, Tanıl Bora, Zafer Toprak, Zeynep Beşpınar.”

1968 İsyan, Devrim, Özgürlük kitap özeti

1968 İsyan, Devrim, Özgürlük pdf oku

1968 İsyan, Devrim, Özgürlük Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button