Tarih Kitapları

1933 Bir Yılın Hikayesi Pdf indir

1933 Bir Yılın Hikayesi pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 156 sayfadan oluşan 1933 Bir Yılın Hikayesi kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Necati İnceoğlu tarafından kaleme alınan 1933 Bir Yılın Hikayesi isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 19.5 cm ebatındadır. 1933 Bir Yılın Hikayesi kitabını 9786052027684 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. 1933 Bir Yılın Hikayesi pdf oku indir.

1933 Bir Yılın Hikayesi pdf indir

Bu kitapta Osmanlı’nın çok milletli, çok dilli ve kültürlü toplumundan, topluma yeni ve çağdaş bir yaşam şekili kazandırma çabalarının yoğunlaştığı 1933 senesinden söz edilmektedir. 1933 senesinin Cumhuriyet tarihi içinde özel bir yeri var. O yıl Cumhuriyet’in onuncu yılı kutlanmakta, on yılın hesabı özellikle devrimler yönünden ortaya dökülmektedir. Bugün konuştuğumuz modern Türkçenin temelleri o yıl atılmıştı. İstanbul Darülfünunu’nun 1933 senesinde kapatılarak, İstanbul Üniversitesi’ne dönüştürülmesi Türk bilim kültürü yönünden oldukça önem taşır.
         
Almanya’da Hitler 1933 senesinde iktidara gelmiş ve Nazi ideolojisine uygun politikalarını hemen uygulamaya koymuştu. Bu olay İkinci Dünya Savaşı’na giden yolun ve özellikle Avrupa’da ve dünya çapında büyük bir yıkımın başlangıcı olmuştu. 1933 senesinde uygulanmakta olan liberal ekonomi politikaları terk edilmiş, dünya ekonomik krizinin de etkisiyle devletçiliğe yönelinmişti. Sınırlı bütçe ve kıt ekonomik koşullara karşın, özellikle demiryolu ulaşımı ve sanayi üretimi hususunda başlamış olan atılımlar sürmekteydi. Türkiye’nin tarım politikalarının mühim bir parçası ve bugünkü Ankara Üniversitesi’nin temeli olan Ziraat Enstitüsü ve sanayileşmenin öncüsü Sümerbank bu sene kurulmuş, devletin kültür politikalarının bir parçası olarak Batı müziği eğitimi vermeyi amacında olan Ankara Konservatuvarı da bu sene öğretime başlamıştı.
         
Bu kitap yoluyla bir şeyler öğretmek gibi bir amacım yok, yapmak istediğim olsa olsa bazı hatırlatmalardır. Bunlar üzerinde düşünmek veya akıl yürütmek mi? O da okuyucuya kalmış. En kalitelisi bu kitabı ‘o özel’ yılı anlatan bir resimli roman gibi okuyun. O günün Türkiyesi’nin sokaklarında dolaşır gibi.

1933 Bir Yılın Hikayesi kitap özeti

1933 Bir Yılın Hikayesi pdf oku

1933 Bir Yılın Hikayesi Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button