Tarih Kitapları

1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı Pdf indir

1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 380 sayfadan oluşan 1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Erol Mütercimler tarafından kaleme alınan 1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 21 cm ebatındadır. 1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı kitabını 9786051068176 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. 1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı pdf oku indir.

1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı pdf indir

Konferansın başından ibu yana Ankara’nın bir kararlılığı vardı; o da, “Milli Misakta gösterilen başlıca istekler üzerinde direnmek ve bu hususta hiç ödün vermemek.” Mustafa Kemal bu düşüncesini daha Konferans başlarken Aralov’a söylemiştir.

Mustafa Kemal, “Emperyalist devletlerin Türkiye ile alakalı gerçek niyetlerini hepsiyla anlıyor ve onların Türkiye’ye candan ve dostça davranacaklarına güvenemiyordu. Mustafa Kemal, ileride imzalanacak olan barış antlaşmasına, Türkiye’ye emperyalistlerle yapacağı yeni savaşlar için, hemen hazırlanmak ve gücünü toplamak imkânlarını verecek olan bir silah bırakışması, bir dinlenme devresi gözüyle bakıyordu. Barış antlaşmasını imzalamak gerekiyordu. Çünkü halk gerçekten de yorulmuştu ve dinlenmek ihtiyacındaydı” düşüncesini taşıyor ve onu karşısındaki muhatabı Aralov’a dillendiriyordu.

Mudanya Mütarekesi Ankara’nın istediği içerik ve bağlamda yapılamasaydı Lozan Barış Konferansı masasına İsmet Paşa kuvvetli olarak oturamazdı. Ve, oradan bağımsızlığı kabul edilmiş yeni bir devletin temsilcisi olarak kalkamazdı.

1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı kitap özeti

1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı pdf oku

1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button