Tarih Kitapları

1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri Pdf indir

1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 171 sayfadan oluşan 1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Süleyman Kocabaş tarafından kaleme alınan 1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 19.5 cm ebatındadır. 1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri kitabını 9786058926141 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. 1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri pdf oku indir.

1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri pdf indir

Osmanlı Devleti, I. Dünya Harbi’nde dokuz cephede savaşmış, bu cephelerden bir diğeride Çanakkale Cephesi olmuştur.

Osmanlı Devleti, genelde bütün cephelerdeki savaşları mağlubiyetle bitirmiş, bunların istisnası Çanakkale Cephesi olmuştur.

Çanakkale’de büyük bir kahramanlık ve fedakarlık örneği vererek kazandığımız savaşlar, tarihimize Destanlaşan Savaşlar olarak geçmiş Çanakkale’de kazandığımız zafer, İstiklal Harbimiz’in kazanılmasında etkili olmuş, bu nedenten, Türk İstiklal Harbi, Çanakkale Savaşları’yla başladı adı verilmiştir.

Çanakkale Boğazı’nın geçilmemesi, I. Dünya Harbi’nin iki yıl uzamasına yol açmış, Çanakkale’deki Türk zaferi, Dünya tarihinin seyrini de değiştirmesi sebebiyle etkileri büyük olmuştur.

1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri kitap özeti

1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri pdf oku

1915 Çanakkale Savaşları ve Türk-Dünya Tarihindeki Yeri Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button