Tarih Kitapları

1453 İstanbul Kuşatması Pdf indir

1453 İstanbul Kuşatması pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde TÜRKÇE sayfadan oluşan 1453 İstanbul Kuşatması kitabı 199 olarak çıkarılmıştır. J. R. Melville Jones tarafından kaleme alınan 1453 İstanbul Kuşatması isimli kitap 9786054052011 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatındadır. 1453 İstanbul Kuşatması kitabını 23.03.2018 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. 1453 İstanbul Kuşatması pdf oku indir.

1453 İstanbul Kuşatması pdf indir

İstanbul’un fethi Türk ve dünya tarihinin en mühim hadiselerinden biridir. Türklerin öncedenki tarihlerinde eşine rastlanılmayan, dünya siyasetine yön veren bir imparatorluğun kuruluşuna vesile olduğu için Türk tarihinin Yeniçağı’nın başlangıcıdır.

Türk tarihçilerin Fatih Sultan Mehmed’in bu büyük zaferini en ufak ayrıntı kısmıyla yazmaları beklenirdi. Lakin İstanbul’un fethi ile ilgili dönemin en mühim Türk kaynakları olan Aşıkpaşazâde, Tursun Bey, İdris-i Bitlisî, Bihiştî, Anonim Tevârih-i Âl-i Osman, İbn Kemal, Enveri, Oruç Bey, Sarıca Kemal çok az bilgi verirler ve aralarında tutarsızlıklar mevcuttur. Bazı hadiselerde karıştırılmış yahut yanlış anlatılmıştır. İstanbul’un fethiyle alakalı bilgilerimizin mühim kısmını Bizans ve Latin kaynaklarından öğreniyoruz. Bu kitapta Giacomo Tedaldi, Sakızlı Leonardo, Laonicus Chalcocondylas, Mihail Ducas, Cristoforo Riccherio, Zorzi Dolfin ve Angelo Giovanni Lomellino gibi İstanbul’un fethini anlatan çağdaş yedi mühim kaynağın çevirisi bulunmaktadır.

1453 İstanbul Kuşatması kitap özeti

1453 İstanbul Kuşatması pdf oku

1453 İstanbul Kuşatması Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button