Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan PDF indir
Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan, pdf kitap bölümümüzde 2018 senesinde kaleme alınan Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan kitabını sizlerle paylaştık. Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan kitabının detayları..
Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan – Özeti
Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan
sertab erener mp3 indir – zara mp3 indir – zeki müren mp3 indir – nurettin rençber mp3 indir – onur akın mp3 indir
iPhone, Amazon, Facebook, Dell, Bloomberg, Ford, PayPal, Alibaba, WhatsApp, IKEA gibi dev şirketlerin kurucu ve yöneticilerinden dünyanızı değiştirecek yol haritaları.-
Çalışkanlık, akıllı yatırım, zekâ, yenilikçilik ve tutku, başarı öykülerinin belli başlı unsurları. Yine de girişimci adaylarının çoğunlukla gözden kaçırdığı bazı ayrıntılar var; duygusal zekâ, çalışanlara saygı, itibara yatırım, durmayı bilmek, “hayır” diyebilmek ve kârdan ziyade başarıyı önemsemek, bunun için gerekirse para kaybetmek gibi…
-Dünyanın en zenginlerinin sıralandığı listelerde adı geçenler, hikâye ve tavsiyeleriyle bu kitapta.-
Steve Jobs Olsa Ne Yapardı Kitapını anlamak için Steve Jobs Kimdir onu bilmemiz gerekir
Her fırsatta “Kalbinizi ve içgüdülerinizi dinleyin. Her gününüzü son gününüzmüş gibi yaşayın.” diyen Jobs yaşamını hayallerini kovalamakla geçmiş.
Steve Jobs un 20 Maddelik Hayatı.
1. Biyolojik ailesinden büyüdüğü aileye
2. Üniversite ile ilgiliki düşüncesi
3. Tek hayali bir gün dünyayı değiştirmekti
4. Apple ile başlayan yeni bir dönem
5. Piyasaya sunulan ilk Apple’lar
6. Apple’ın giderek büyümesi
7. Yaratılan en iyi bilgisayar
8. Kendi şirketinden atılması
9. Her zaman kararlılıkla devam etmesi
10. Bugünlere kadar gelen fikirleri
11. Kendi şirketine geri dönüşü
12. Jobs aracılığıyla yeniden güçlenen Apple
13. Apple’da tekrar büyümesi
14. En düşük maaşlı CEO
15. Piyasaya sürülen en başarılı mp3 oynatıcı
16. Ve oluşturulan dijital medya mağazası
17. Zarfın içindeki incelikte bir bilgisayar
18. Tablet bilgisayarların tarihini değiştirecek bir buluş
19. Dünyanın en kıymetli şirketi
20. Steve Jobs’un hastalığı ve son zamanlarında yaşadıkları
Kitap tanıtım amaçlıdır.
Steven Paul Jobs, 24 Şubat 1955’te San Fransisco’da dünyaya geldi. Biyolojik babası Abdulfettah John Sandali ile biyolojik annesi Joanne Schieble, Steven’ı Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık verdi. Kaliforniya Cupertino Lisesi’ne devam eden Steve, okul saatleri dışında Palo Alto’da bulunan Hewlett-Packard merkezindeki derslere katıldı. Kısa süre sonra aynı yerde yaz stajına kabul edildi ve Steve Wozniak ile birlikte çalıştı. Tanıştıklarında Wozniak 21, Jobs ise 16 yaşındaydı.
Liseyi bitiren Jobs, Portland’daki Reed College’a kabul edildi, fakat yalnızca bir dönem sonra okulu bıraktı. Bir süre bazı derslere dışarıdan katılmayı sürdüren Jobs, dostlarının yurt odalarında yerde yatarak, yemek parası için boş kola şişeleri toplayıp geri dönüşüme götürerek ve haftada bir bölgedeki Hare Krishna tapınağında bedava yemek yiyerek geçimini sağladı. Steve, o günlerde Reed’de aldığı dersler içinde bulunan ‘Kaligrafi’ için ileride şunu diyecekti: “O derse kaçak olarak girmeseydim bugün Mac’teki o farklı font tasarımı olmazdı”.
1974’te California’ya geri dönen Jobs, Wozniak ile birlikte Homebrew Computer Club (Ev Yapımı Bilgisayar Kulübü) toplantılarına katılmaya başladı. O sıralarda aklına koyduğu Hindistan gezisi için para biriktirmek maksadıyla bir süre oyun ve donanım üreticisi Atari’de teknisyen olarak çalıştı. Ruhani aydınlanma için çıktığı Hindistan gezisinde, sonradan ilk Apple çalışanı olacak Daneil Kottke Jobs’a eşlik ediyordu. Ülkesine geleneksel Hint giysileri içinde, başı traşlı ve Budist olarak dönen Jobs, psikadelik ikazcılar da kullandı, Jobs o günkü maceralarını “yaşamımda yaptığım en önemli birkaç şeyden biriydi” diye yorumlayacaktı.
Atari’de eski işine geri dönen Steve, Breakout adlı oyun için bir devre kartı yapmakla vazifelendirildi. Atari, kartın daha az yer kaplamasını sağlamak maksadıyla üzerinden eksiltilecek her bir yonga için 100 dolar ödül açıklamıştı. Devre kartı tasarımı hususunda pek bilgisi olmayan Jobs, arkadaşı Wozniak’la anlaşarak işi ona yaptırması karışılığında alınacak paranın yarısını önerdi. Wozniak, herkesi şaşırtarak karttaki devre sayısını yüzde 50 oranında azaltmayı başardı. Jobs, ardından Wozniak’a Atari’den iş karşılığında 700 dolar aldığını söyleterek 350 dolar ödedi. Halbuki aldığı para 5000 dolardı.
Jobs tasarım ve pazarlama, Wozniak ise teknik birikimlerini Homebrew Computer Club’taki tecrübelerini birleştirerek, Jobs’ın garajında Apple I adını verdikleri ev bilgisayarını toplamaya başladı. Bilgisayar, siparişle satılıyordu. APPLE’IN KURULUŞUJobs ve Wozniak, aralarına Ronald Wayne’i de alarak 1976’da Apple adlı firmayı kurdu. Apple I, ilk kez Personal Computing Festival’da sergilendi.
Apple’ın bi hayli hızlı yükselişi Apple II ile başladı. Mike Markkula’ı yatırımcı olarak ortakları arasına katan Apple’a 1978’de Mike Scott CEO olarak atandı. Apple II, West Coast Computer fuarında büyük sükse yaptı. Bilgisayar, Apple’ın kitlesel pazarlamayla satılan ilk ürünüydüJobs, 1983’te Pepsi-Cola yöneticisi John Sculley’i CEO olarak transfer etti. Jobs’ın Sculley’i ikna etmek için “Hayatının sonuna kadar şekerli su mu satmak istiyorsun, yoksa benimle gelip dünyayı değiştirmek mi?” diye sorduğu rivayet edilir. 1984’te Super Bowl finalinde gösterilen ‘1984’ adlı reklam filmi bu değişimin ilk işaretlerini veriyordu.
Yeni ortak yapısı yüzünden firmada çoğunluk hissesi bulunmayan Jobs, 24 Ocak 1984’te ilk Macintosh kişisel bilgisayarı tanıttı. Mac’in tasarımına Jef Raskin başlamış, gerisi Jobs aracılığıyla tamamlanmıştı. Macintosh, dünya çapında grafik arayüz kullanan ilk kişisel bilgisayardı. Mac satışlarının 1984 sonlarına doğru düşüş yaşaması ve hedeflerin tutturulamaması, Jobs ile CEO Scully’nin arasını açtı. Scully, Mayıs 1985’te Jobs’ı Macintosh bölüm başkanlığından alarak firmadan kovdu.
Aynı günlerde Jobs, NeXT Computer’ı kurdu. Oldukça pahalı olduğu için çok popüler olmayan NeXT iş istasyonları, ileri teknolojisi aracılığıyla parası olan belirli bir kesim için cazipti. NeXTcube, Jobs aracılığıyla “yalnızca kişisel değil, bireyler arası bir çalışma istasyonu” olarak tanımlanmıştı. Cihaz magnezyum kasasıyla da Jobs’ın dış dizayna verdiği önemi gösteriyordu. Firma, IBM ile işbirliğine gitti.
Jobs 1986’da sonradan adı Pixar olarak değişecek olan The Graphics Group’u Lucasfilm’den 10 milyon dolar ödeyerek satın aldı, ilk iş olarak da çalışanların yarısının işine son verdi, ellerindeki hisseleri geri satın aldı. Firma, Disney ile işbirliği içinde Toy Story, A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters, Finding Nemo, Cars, Ratatouille, Wall-E, Up gibi birden fazla animeye imza attı. Jobs aynı yıl, biyolojik anne babasıyla kızkardeşinin kimler olduğunu öğrendi.
Apple’a dönmesi Apple, 1996’da NeXT’i, 429 milyon dolara satın aldı. Jobs eskiden kurucu ortak olduğu şirkete, ‘gayrıresmi CEO danışmanı’ olarak dönmüş oldu. Kısa sürede Apple’ın ‘perde gerisindeki CEO’su’ konumuna gelen Jobs, şirketin zarar etmesine yol açtığını düşündüğü Newton, Cyberdog, OpenDoc gibi projelere son verdi. NeXT’e ait NeXTSTEP yazılımı, Mac OS X işletim sisteminin nüvesini oluşturdu.
Jobs’ın dönüşüyle atılıma geçen Apple, iMac serisini başlatarak kişisel bilgisayar algısını bir kez daha değiştirdi, uzun aradan sonra yeniden kara geçmeye başladı. Jobs, 2000’de şirketin ‘resmi’ CEO’su oldu. Renkli iMac ile Power Mac G3, 5 Ocak 1999’da tanıtıldı. Onu 2000’de Power Mac G4 Cube izledi. Jobs, müzik piyasasının kökten değiştiren kişisel dijital müzik çalar iPod’u tanıttı. iPod’ları 2002’de Windows uyumlu hale getiren Apple, ertesi yıl bugün bile en büyük müzik ve film satış mağazaları içinde ilk sıralarda bulunan iTunes Müzik Mağazası’nı açtı.
Power Mac G5’in açıklamalduğu 2003’te Jobs’a pankras kanseri teşhisi kondu. 2004’te ameliyat olan Jobs’ın pankreasından tümör alındı. Pixar, 24 Ocak 2006’da Disney aracılığıyla 7.4 milyar dolara satın alındı. Jobs, yüzde 7’lik hisseyle Pixar’daki en büyük kişisel hissedar oldu. Mobil telefon işine girme kararı alan Apple, farklı ve kullanışlı arayüzüyle mobil cihaz pazarında büyük değişimlere öncülük eden iPhone’u 2007’de tanıttı. iPhone, Pixar yapımı Ratatouille’in gösterime girdiği gün, 29 Ocak 2007’de, ABD’de piyasaya çıktı.
2009 başında sağlık nedenleriyle 6 ay izin alan Jobs, karaciğer nakli cerrahi operasyonu geçirdi. Jobs, 2010 başında yine sahneye çıkarak, kişisel bilgisayar dünyasında büyük bir devrim kabul gören iPad’i tanıttı. Hastalığı ilerleyen Jobs, Ağustos 2011’de Apple’ın CEO’luk koltuğunu Tim Cook’a devretti. Aynı günlerde Apple şifrketinın hisse fiyatı bazında piyasa değeri 340 milyar doları geçmişti. 5 Ekim 2011 tarihinde ailesi aracılığıyla yayına giren bir bildiride “Steve Jobs aile bireyleri başucunda ve sükunet içinde vefat etti.”
(Tanıtım Bülteninden)
Bir önceki yazımız olan Hayata Dön – Gülseren Budayıcıoğlu başlıklı kitabımızda Hayata Dön ekitap indir, Hayata Dön ekitap oku ve Hayata Dön Gülseren Budayıcıoğlu pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.